keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Loma Italiassa

Vietimme juhannuksen Roomassa ja sen jälkeisen viikon Toscanassa. Olen miettinyt pitkään, että kuinka blogata tästä matkasta. Se sisälsi niin paljon hyvää ruokaa, hyvää viiniä ja kauniita maisemia, että postauksesta tulisi liian pitkä ja raskas kirjoittaa. Lopulta päätin, että kirjoitan ensin tällaisen yleispostauksen, jonka jälkeen kerron erillisissä postauksissa viineistä ja ruoista.

Roomassa vietimme kaksi yötä Piazza Navonan läheisyydessä sijaitsevassa hotelli Geniossa. Hotelli itsessään ei välttämättä ollut ihan hintansa väärti, mutta halusimme maksaa hyvästä sijainnista. Meillä oli käytännössä aikaa yksi kokonainen päivä enkä halunnut tuhlata yhtään aikaa siirtymiin hotellilta.

Muut seurueestamme eivät olleet ennen käyneet Roomassa, joten vaeltelimme kaupungissa sen verran, että kaikki päänähtävyydet tuli tsekattua pintapuolisesti. Parasta Roomassa oli kuitenkin hyvä ruoka (erityisesti pasta carbonara), kylmä valkoviini, Campo de Fiorin pikkubaarit ja olutravintola Open Baladin.

Open Baladinissa oli 40 hanaolutta, paria lukuunottamatta kaikki italialaisia. Joukosta löytyi varsin erikoisia ja herkullisia yksilöitä! Baladinista sai lisäksi ruokaa ja muutenkin meno oli tosi rento ja raikas. Suosittelen ehdottomasti paikkaa kaikille oluen ja hyvän menon ystäville!


Roomasta jatkoimme matkaa Toscanaan, josta olimme vuokranneet huvilan 14 ystävän voimin. Huvila oli Montepulcianon lähellä sijaitseva Villa Monti, joka oli vuokrattu Gaia Travelsin kautta. Voin muuten lämpimästi suositella huviloiden varaamiseen Gaia Travelsia. Palvelu oli alusta loppuun erinomaisen nopeaa ja ystävällistä. 


Huvilaloma Toscanassa oli juuri niin ihanaa kuin olin sen ajatellutkin olevan. Ensimmäiset päivät vietimme huvilalla altaasta ja lämmöstä nauttien. Alkuviikosta kokkasimme enimmäkseen itse ja italialaisen ruoan oppeja saimme myös kokilta, joka tuli huvilalle valmistamaan meidän kanssamme neljän ruokalajin illallisen. Ensimmäisten päivien jälkeen ruoanlaittokiintiö oli täytetty ja söimme lähinnä ravintoloissa, joita onneksi löytyi myös kävelymatkan päästä.
Parin lepopäivän jälkeen kävimme tutustumassa Montepulcianon kaupunkiin ja alueen viinitiloihin. Lähikylästä löytyi sattumalta myös pienpanimo, jossa kävimme maistelemassa oluita. Loppuviikosta teimme myös retken Montalcinoon yhdelle brunello-viinitilalle.
Maisemat oli kyllä huikeat. Ainut floppi oli vuokraamamme polkupyörät. Maasto oli niin kumpuilevaa, ettei meistä ollut naista eikä miestä polkemaan lähes 40 asteen kuumuudessa. Pyörät jäivät siis lähes käyttämättä.


Montepulciano on yksi Toscanan keskeisistä turistikaupungeista ja pelkäsinkin että se on jo turismilla pilattu. Mitä vielä. Kesäkuun viimeisellä viikolla siellä ei ollut juuri ketään, ruoka oli kohtuuhintaista ja laadukasta. Montepulcianon kaupungista löytyi ravintoloita joissa ei ollut edes englanninkielistä menuta tarjolla ja huvilan vieressä olevasta pikkukylästä löytyi paljon tarjoilijoita, jotka eivät ymmärtäneet sanaakaan englantia.

Tahtoo takaisin sinne!!!

2 kommenttia:

 1. Huokaus... Täytyy kyttäillä täällä sun blogissa seuraavat viikot; ihan niinku muuten täällä ei herkkuja näkis, niin nyt vielä noitten maisemien kera! :)

  Mun pitäis kyllä ryhtyä totuttelemaan tuohon olueen, kun en saata juoda mitään olutta edes lasillisen verran. Juontaa juurensa kokemuksiin, joissa neiti Hoo taisi aikoinaan itsekin olla mukana... :D Kai se on opettelukysymys; ennen irvistin kaikille viineillekin ja nyt jo tiedän pelkän rypäleen perusteella mikä on herkkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vietin vuoden Tukholmassa, jossa työkavereiden kanssa oli tapana mennä töiden jälkeen pubiin syömään. Koska siideriä ei ollut juurikaan saatavana, oli pakko opetella juomaan olutta.

   Avautuihan siinä aika tavalla uusi maailma, opin että olut voi tarkoittaa muutakin kuin diskobussissa kiireellä humaltumistarkoituksella juotu taskulämmin lager. :D Hih. Tosin muutama lisäkilokin on tästä uudesta herkusta kertynyt, joten kannattaa olla varovainen mitä toivoo. :P

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...