perjantai 18. syyskuuta 2015

Grillattuja possunkyljyksiä, kesäkurpitsa-fetasalaattia ja tsatsikia

Vielä on kesää jäljellä! No ei kyllä ole... Mutta grillata voi silti! Etenkin jos viettää viimeistä lomaviikkoaan (byhyy).

Meillä grillattiin alkuviikosta possunkyljyksiä. Olimme palanneet edellisenä yönä Kreetalta, ja liekö syynä univelka, iholla vielä kihelmöinyt etelän lämpö vai kulttuurishokki kotiinpalusta, mutta ruoka muodostui perin Kreikkahenkiseksi - oreganolla maustettu possu syötiin kesäkurpitsa-fetasalaatin ja tsatsikin kanssa. Mutta olipa vaan hyvää! Kyllä tällaista settiä voisi kreikkalaisessa tavernassakin tarjota. :) 


Grillatut possunkyljykset

  • 1-2 kyljystä per ruokailija
  • iso loraus rypsi/oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa, pippuria ja oreganoa
Grillattu kesäkurpitsa-fetasalaatti
  • 1-2 kesäkurpitsaa
  • oliivi/rypsiöljyä
  •  1/2 sitruunan mehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • pari rkl pinjansiemeniä
  • puolikas paketti fetaa
Tsatsiki
  • 500g turkkilaista jogurttia
  • 1/2 kurkku
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl omenaviinietikkaa/sitruunanmehua
  • suolaa, pippuria
Valmista possulle marinadi. Kaada kulhoon iso loraus öljyä ja lisää joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, pari hienonnettua valkosipulinkynttä, ruikaus hunajaa ja reilu hyppysellinen suolaa, mustapippuria ja oreganoa. Sekoita ja laita kyljykset marinoitumaan tunniksi pariksi.

Valmista tsatsiki. Raasta kurkku (ja valuta jos jaksat) ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita molemmat jogurtin joukkoon ja mausta öljyllä, omenaviinietikalla (tai sitruunalla), suolalla ja pippurilla. 

Siivuta kesäkurpitsa(t) pitkittäin ja sipaise niiden pintaan öljyä. Valmista maustekastike sekoittamalla sitruunanmehu, hienonnettu valkosipulinkynsi ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kunnes saavat vähän väriä. 

Grillaa kesäkurpitsat ja asettele ne laakeaan astiaan. Kaada päälle maustekastike, pinjansiemenet ja murustele päälle feta. Grillaa possunkyljykset kypsiksi ja nauti heti salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...