tiistai 29. syyskuuta 2015

Spagettia ja polpetteja tomaattikastikkeessa

Ystäväni D & T kokkasivat meille kerran maailman parhaita lihapullia tomaattikastikkeessa. Resepti löytyy blogista nimellä lihapullapasta tomaatti-valkoviinikastikkeella, mutta tässä teille se nyt hieman tarkempana versiona kuin mitä aikanaan sen itse sain ja hätäpäissäni blogiin talteen laitoin. Olen itse tykännyt tehdä lihapullista iiisoja Italian tapaan, joten kutsuttakoon niitä sitten hienosti polpeteiksi!



Spagettia ja polpetteja tomaattikastikkeessa
(ainakin kuudelle, tai jopa kahdeksalle)

Tomaattikastike

  • 1 iso sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • rypsi/oliiviöljyä
  • 1/2 pulloa valkoviiniä
  • 3 tölkkiä Mutti tomaattimurskaa (tässä ruoassa tomaattimurskan laadulla on väliä)
  • 1-2 kana/kasvis liemikuutiota tai vastaava määrä fondia
  • reilu rkl hunajaa
  • muutama ravistus tabascoa
  • 0,5 rkl kuivattua basilikaa
  • suolaa, mustapippuria

Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla. Lisää valkoviiniä ja anna kuplia muutama minuutti, Lisää tomaattimurska, kanaliemikuutio, hunaja ja tabasco. Mausta suolalla ja pippurilla ja jätä porisemaan hiljalleen siksi aikaa kun valmistat polpettet. 

Polpettet

  • 1200g naudanjauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 5 kynttä valkosipulia
  • 1 dl parmesaania
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl vasikanfondia
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 dl korppujauhoja
  • suola-pippuri-vehnäjauhoseos
  • voita

Silppua sipulit ja raasta parmesaani. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja pyörittele taikina isoiksi, lähes nyrkin kokoisiksi pulliksi. Mausta vehnäjauho suolalla ja pippurilla ja pyörittele pullat suola-pippuri-vehnäjauhoseoksessa ennen paistamista. Paista pulliin rapea pinta pannulla voissa ja laita pullat puoliraakana kypsymään kastikkeeseen tunniksi, pariksi. 

Tarjoile lihapullat ja tomaattikastike spagetin, tuoreen basilikan, parmesaanin ja basilikaöljyn kanssa.

Basilikaöljy

  • 1 puska tuoretta basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • loraus öljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Hienonna basilika ja valkosipulinkynsi, notkista öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...