Meillä syötiin joku tovi sitten tätä "Mitä tänään syötäisiin"-ohjelman omenaista nyhtöpossua. Oli tosi hyvää, kannattaa kokeilla!
Tuossa taannoin filosofoin, että tykkään tehdä ylikypsän lihan ilman nestettä ja melkeinpä ilman suolaa kummempia mausteitakaan. Tästä possusta kuitenkin tykkäsin erityisesti tuon mausteliemen vuoksi. Omenamehu-viinietikkaliemessä pyöritelty revitty possu oli nimittäin tosi maukasta, ja viinietikka toi possuun sopivasti hapokkuutta niin ettei possu muuta kastiketta (paitsi chili-valkosipulimajoneesia, johon olen pahasti koukuttunut) kaivannut.
Liha syötiin sämpylöiden, chili-valkosipulimajoneesin, paahdetun sipulin, punajuurisipsien ja juureskuutioiden (näihin lorahti päälle myös hunajaa) kera.
Omenainen nyhtöpossu
- 1,5 kg possunniskaa
- suolaa
- mustapippuria
- Dijonin sinappia
- Sambal oelekia
- 2 dl Pirkka omenatäysmehua
- 1 dl omenaviinietikkaa (pistin vähän reilummin kuin alkuperäisessä ohjeessa)
- 3 sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
Kaada vuokaan omenatäysmehu ja -viinietikka. Leikkaa kuoritut sipulit reiluiksi paloiksi. Siirrä sipulipalat ja kokonaiset valkosipulinkynnet vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja paista 175 asteessa 3 tuntia. Poista folio ja jatka paistamista vielä tunti. Sisälämpötilan pitää nousta vähintään 93 asteeseen.
Ota liha uunista ja anna jäähtyä liemessään noin 1/2 tuntia. Nosta liha vuoasta leikkuulaudalle. Lusikoi sipulit tarjoilukulhoon. Revi liha esimerkiksi kahden haarukan avulla tai reilusti käsin suikaleiksi, ja nosta takaisin uunivuokaan. Pyörittele lihaa paistoliemessä niin että saat lisää mehevyyttä ja makua lihaan. Mausta suolalla tarvittaessa. Pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.
Halkaise sämpylät ja sivele pintaan oliiviöljyä. Paahda sämpylänpuolikkaita kuumassa uunissa grillivastuksen alla kunnes ne ovat saaneet hieman rapeutta ja väriä.
Tarjoile liha sämpylöiden välissä valitsemillasi lisukkeilla höystettynä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti