perjantai 22. marraskuuta 2013

Turkkarimarengit

Flunssaisen lomapäiväaamun kunniaksi kirjaan pikaisesti ylös viime viikonloppuna tekemieni turkkarimarenkien ohjeen. (Pikaisesti siksi, että huomenna emännöin kavereille pikkujouluja, ja oikeasti pitäisi olla jo kaupassa hankkimassa aineksia pöperöihin.) Tein näitä viime lauantaina hävikistä herkuksi -teemalla - jääkaappiin kun oli nääs ilmestynyt 8-9 valkuaista (kuka niitä nyt laskee). Leivontatarvikkeiden joukosta löytyi lisäksi turkkarimurupussin jämät, joten suunnitelma oli selvä.

Arvatenkin tuosta valkuaismäärästä tuli aika paljon marenkia - kaikenkaikkiaan 12 isoa sellaista. Ja arvatenkin minä ehdin niistä noin puolet syödä kahden päivän aikana, ennen kuin järki sanoi että 4dl sokeria ei ole hyväksi. Kiikutin loput siskoille sunnuntaina, vaikka myönnettäköön että sunnuntai-iltana kärsin aika pahasta marenkihimosta. Varsinaiset sokerivierotusoireet iski maanantaina, ja kärsin pienestä pääkivusta aamusta iltaan. Nice.

Älkää siis tehkö niin kuin minä, vaan niin kuin minä sanon: kohtuus kaikessa!


Turkkarimarengit
  • 8-9 valkuaista
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 4 dl (Siro erikoishienoa) sokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1/4 pss turkinpippurimurua (tai oman maun mukaan)
Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon viinietikka ja sekoita. Lisää viinietikka valkuaisvaahtoon. Sekoita maissitärkkelys sokerin joukkoon ja lisää sokeri vähän kerrallaan valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Sekoita turkkarimuru vaahtoon varovasti nostellen.

Nostele vaahto kahdelle pellille kahdeksitoista suureksi keoksi. Paista marenkeja 100 asteisessa uunissa (kiertoilmatoimintoa käyttämällä voit laittaa molemmat peltit uuniin yhtä aikaa) n. 1.5 tuntia, kunnes marengit ovat päältä rapeita ja sisältä venyvän pehmeitä. (Pidin ensin tunnin, mutta se ei riittänyt, vaan marengit olivat sisältä raakoja. Laitoin marengit takaisin uuniin pariin otteeseen, ja lopulta niiden koostumus oli täydellinen.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...