sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Hävikistä herkuksi: savulohi-kukkakaali-fetafrittata

Sain arvioitavakseni Hanna Stoltin uuden Aamupala-kirjan. Aivan. Ihana. Kirja. Ihastuin siihen suuna päänä ennen kuin olin kokannut sieltä mitään! 


Ensimmäinen syy on se, että aamiainen on vaan yksinkertaisesti aterioista parhain. Päivä ei voi olla huono jos sen aloittaa hyvällä aamiaisella. Kokonainen kirja aamiaisvinkkejä! Voiko olla parempaa? Toiseksi, kirja on aivan superherkullista luettavaa. Kuvat ovat niin upeita (miten voi saada puuron näyttämään kauniilta ja houkuttelevalta??), että olen selaillut kirjan jo kaksi kertaa läpi. Kolmanneksi, kirjassa on oikeasti todella paljon kiinnostavia reseptejä ja uutta tietoa, jolla voi buustata oman aamiaisensa helposti uusille sfääreille.Kirja painottuu hyvinvointiteemaan ja resepteissä on käytetty paljon ns. erikoistuotteita, jolla on korvattu maitoa, sokeria ja viljoja. Kirja sopii siis erityisen hyvin erikoisruokavalioita noudattaville. Itse kaikkiruokaisena koen tällaiset aina reseptit vähän vaikeina kun kaapissa ei yleensä ole kauheasti pseudoviljoja tai muita erikoisuuksia, tai jos onkin niin niitä on ostettu joskus jotain yksittäistä juttua varten ja parasta ennen päiväys on jossain parin vuoden takana..

Stolt on kuitenkin onnistunut kirjoittamaan kirjan niin houkuttelevasti, että voi olla että meikäläinenkin innostuu kokeilemaan aamiaisella tästä lähtien muutakin kuin neljän viljan puuroa... Hyvinvointiteemasta huolimatta on myös mukavaa, että kirjasta löytyy kuitenkin myös ns. kansanomaisempia herkkuja (kuten pekoni) sisältäviä reseptejä. 

Tänä aamuna valmistin kirjan innoittamana frittataa. Kirjan ohjeessa siihen olisi tullut mm. sipulia, parsakaalia, pinaattia ja vuohenjuustoa, mikä kuulostaa oikein herkulliselta kombolta. Koska meidän kaapista löytyi sen sijaan edellisten dinnereiden tähteinä savulohta, grillattua kukkakaalia ja aukaistu fetapaketti, tein frittaattani niistä. En usko että Stolt tästä poikkeavuudesta pahastuisi. :D Eikös frittatan idea olekin vähän tehdä se niistä aineksista mitä kaapista löytyy?

Sen verran upea opus on, että varmasti mukavia mammaloma-aamuja sen kanssa vielä monta vietetään! Suosittelen lämpimästi!


Savulohi-kukkakaali-fetafrittata
  • seitsemän kananmunaa
  • suolaa, pippuria, ruohosipulia
  • kukkakaalta
  • savulohta
  • (valkosipulilla maustettua) rypsiöljyä
  • fetaa
  • sitruunamehua

Pyörittele savulohen palasia ja kukkakaalen nuppuja pannulla rypsiöljyssä. (Meillä sattui olemaan valkosipulilla maustettua rypsiöljyä niin käytin sitä.) Jos kukkakaali on raakaa niin paista sitä hieman ensin ennen kuin lisäät lohen. 

Riko munista rakenne rikki ja mausta suolalla, pippurilla ja ruohosipulilla. Kaada munat pannulle ja ripottele päälle fetajuustoa. Hauduta kannen alla miedossa lämmössä kypsäksi. Ripsauta päälle tilkka sitruunanmehua ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...