Jos rakastat valkosipulia niin kokeilepa seuraavalla kerralla tällaista settiä pihvin kylkeen. Oli meinaan aika järkkyhyvää!
- 200g naudan ulkofilettä pihveinä per ruokailija
- suolaa ja mustapippuria
- voita/öljyä
Mausta pihvit ja grillaa/paista kuumalla rasvatulla pannulla 3-4 min per puoli (tai haluamaasi kypsyyteen). Anna vetäytyä foliossa 5-10min ja nauti basilikaöljyn, lisukesalaatin, paahdetun vaalean leivän ja hyvän punaviinin kera.
Basilikaöljy
- reilu kourallinen tuoretta basilikaa
- valkosipulirypsiöljyä (tai rypsiöljyä ja yksi hienonnettu valkosipulinkynsi)
- tujaus hunajaa
- suolaa ja pippuria
Hienonna basilika (ja valkosipulinkynsi) sekoita sen joukkoon loraus (valkosipuli)rypsiöljyä ja tujaus hunajaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 1 roomansalaatti
- 5 valkosipulinkynttä
- pari rkl pinjansiemeniä
- 100g parmesaania
- oliiviöljyä, balsamicoa suolaa, pippuria
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paahda niitä pannulla öljyssä kunnes saavat hieman väriä ja siirrä sivuun. Paahda samalla pannulla pinjansiemenet ja siirrä sivuun. Siivuta parmesaani ja jätä odottamaan. Asettele lautaselle roomansalaatin lehdet ja mausta ne oliiviöljyllä, balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle valkosipulit, pinjansiemenet ja parmesaani.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti