lauantai 26. syyskuuta 2015

Savulohi-sitruunapestopasta

Tämä pasta on arjen pelastusruokieni vakiokalustoa. Se on äärimmäisen helppo - pari raaka-ainetta ja aikaa menee juuri sen verran kun pastan kypsentäminen vaatii. Sitruunapeston voi toki tehdä itse, ja kalankin voi savustaa itse, mutta meidän keittiössä tätä on syöty nimenomaan pikapastana silloin kun tarve on ollut suurin. Helppouden lisäksi pasta on myös erittäin herkullista ja jopa terveellistä! 


Savulohi-sitruunapestopasta
(neljä annosta)
  • 500g pastaa (esim. penneä tai vastaavaa)
  • 1 prk Pirkka sitruunapestoa (tai vaihtoehtoisesti pestoa ja sitruunan kuorta ja mehua)
  • 400g lämminsavulohta (tai joku semmonen sopivan näköinen pala)
  • suolaa ja mustapippuria
  • (paahdettuja pinjansiemeniä tai jotain pähkinöitä)
  • parmesaanijuustoa
Keitä pasta suolatussa vedessä. Poista keitinvesi ja sekoita pastan joukkoon pesto. Lisää joukkoon lämminsavulohi palasina ja mausta (suolalla) ja pippurilla. Lisää halutessasi joukkoon paahdettuja pinjansiemeniä tai pähkinöitä. Viimeistele parmesaaniraasteella ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...