Tyttären vauvakaverisynttäreille tein tarjolle tällaisen "sormiruokailijan lounaslaatikon". Näytti sisältö uppoavan paremmin muiden muksuille kuin omalle. Mikä siinä onkin että toisen äidin tekemä ruoka on aina niin paljon parempaa kuin oman äidin tekemä ruoka?
Sormiruokailijan "lunch box"
- tomaatti-jauhelihalihapötkö
- bataatti-kookoskakku
- rusettipastaa
- kurkkua
- paprikaa
- raejuustoa
Tomaattijauhelihapötköt
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl paseerattua tomaattia
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 muna
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- mustapippuria
- savupaprikajauhetta
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
Laita korppujauhot turpoamaan paseerattuun tomaattiin kymmeneksi minuutiksi. Hienonna sillä aikaa sipulit. Lisää tomaatin sekaan jauheliha, muna, sipuli ja mausteet. Pyörittele pieniksi pulliksi pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Bataatti-kookoskakut
- 1 iso bataatti
- 3 kananmunaa
- 2-3 dl korppujauhoja
- peukalon kokoinen pala inkivääriä
- 1 prk kookosmaitoa
- 1/2 limen mehu
- ripaus juustokuminaa, kurkumaa ja valkopippuria
- 1/2 dl tuoretta korianteria
Kuori ja pilko bataatti. Keitä kypsäksi ja soseuta. Lisää bataatin sekaan kananmuna ja korppujauhot. Raasta joukkoon inkivääri ja lisää kookosmaidosta kiinteäksi hyytynyt osa. Purista joukkoon lime ja mausta juustokuminalla, kurkumalla ja valkopippurilla. Lisää joukkoon silputtu tuore korianteri.
Tarkista koostumus ja lisää korppujauhoja jos seos on liian löysää. Nostele seos pieniin muffinivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia tai kunnes kakut ovat kypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti