maanantai 26. maaliskuuta 2012

Sinisimpukat valkoviinissä vol 2

Kun viimeksi teimme sinisimpukoita, valittelin että liemi jäi laimean vaimeaksi versioksi siitä mitä on saatu ravintolassa. No nyt ei jäänyt. On muuten upea tunne kun huomaa että näistä yrityksistä ja erehdyksistä on joskus oikeasti hyötyä. :)))

No niin, asiaan. Viimeksi siis havaitsimme, että liemi jäi mauttomaksi litkuksi. Jostain netin syövereistä ilmeni, että keitinlientä pitäisi keittää kasaan sen jälkeen kun simpukat on keitetty. Minusta se tuntui omituiselta, koska liemen keittäminen kasaan ei tapahdu ihan sekunnissa, eikä simpukoita huvittaisi kovin pitkään odotuttaa syömistä.

Keksin sitten nohevana tyttönä, että ehkä liemiä pitäisi olla kaksi. Se jossa simpukat keitetään ja toinen kasaan keitelty "tarjoiluliemi". Tämä toimi meillä loistavasti. Tosin myöhemmin tuli mieleen, että ehkä sitä keitinlientäkin voisi keitellä kasaan ennen simpukoiden lisäämistä, mutta sitä pitäisi olla sitten enemmän kuin kasaan keiteltyä tarjoilulientä. Joko olette ihan sekaisin??

Toinen ratkaiseva tekijä maussa on valkosipulin määrä. Netistä löydetyissä ohjeissa sitä tuntuu tulevan hyvin maltillisesti (pari kynttä). No me laitettiin vähän enemmän. Ensin laitettiin vähän, sitten lisää ja sitten vielä lisää. Niin paljon että maistui. Yhteensä valkosipulia kului kahteen liemeen kolme kynnetöntä valkosipulia ja päälle kahdeksan kynttä. Alkoi maistua! 


Sinisimpukat valkoviinissä 
(kuudelle alkupalaksi)
 • 2 kg puhdistettuja sinisimpukoita
Tarjoiluliemi
 • 4 dl valkoviiniä
 • 1/2 sipuli silputtuna
 • reilusti valkosipulia
 • suolaa
 • voita
 • puntti persiljaa silputtuna (jätä osa koristeluun)
Keitinliemi
 • 3,5 dl valkoviiniä
 • 1/2 sipuli silputtuna
 • reilusti valkosipulia
 • suolaa
 • voita

Koristeluun
 • persiljaa

Valmista ensin tarjoiluliemi. Laita kattilaan valkoviini ja silputut sipulit ja suola. Keittele nesteestä noin puolet pois ja suurusta voilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa valkosipulia, suolaa ja voita. Liemen pitäisi olla paksua ja voimakkaan makuista. Kun liemi on hyvä, lisää persijasilppu.

Siivoa simpukat  - pese, poista parta ja kuolleet yksilöt. Sekoita keitinliemen ainekset, kiehauta ja lisää simpukat. Keitä 4-5 minuuttia, ravistele välillä. 

Nostele simpukat reikäkauhalla tarjoiluastialle ja kaada päälle kuuma tarjoiluliemi. Koristele persiljalla ja tarjoile vaalean leivän kanssa.

2 kommenttia:

 1. mäkin olen viime aikoina harrastanut simpukoita.

  musta toi perinteinen valkkariliemi on vähän tylsää. voi kyllä olla, että jos tekisi liemen teidän tyylillä erikseen, voisi siihen saada vähän lisää fiilistä.

  tää on aika kingi resepti http://siskotkokkaa.blogspot.com/2009/02/simpukoita-siiderissa.html - jos ei anna kiehuvan siiderin hajun häiritä.

  toinen lemppari on moules a la provencale, jossa valkkariin sotketaan peruslisukkeiden lisäksi tomaattia, selleriä ja chiliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nyt kun tuo "perusresepti" on kunnossa niin voisi hyvin kokeilla muutakin. Tosin tykkään noista valkosipulisista simpukoista niin paljon että voi olla vaikea löytää haastajaa. :) Täytyypä tsekata tuo linkki! Vehnäoluesta tehty liemi on ollut myös mielessä. Kiitos vierailusta! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...