perjantai 26. huhtikuuta 2013

Amuse bouche: graavisiikaa ja kylmäsavuporomousse

Nyt kun nuo synttärimenun hätäisimmät ohjeet on kirjattu ylös, niin voidaankin jatkaa juhlaväen suut auki loksauttaneella amuse bouche -kaksikolla. Kuten aiemmin mainitsin, juhlissa kisattiin kauneimman annoksen tittelistä, ja tämä menun upea aloitusannos sai kyllä varmasti kanssakilpailijoiden housut tutisemaan. Menun korkeasta esteettisestä tasosta kertonee se, että tämä annos jäi lopulta karvan verran toisen annoksen jälkeen kauneuskisassa. Epäilemättä se silti sopisi ulkonäkönsä puolesta vaikka mihin fine dine -ravintolaan ruokahalua herättämään!


graavisiikaa
(30 annosta) 
Kuori ja viipaloi punasipulit. Karamellisoi punasipulit paistamalla niitä pannulla miedolla lämmöllä muutama minuutti, älä ruskista. Kuutioi omena ja leikkaa siika annospaloiksi.

Kasaa lusikalle ensin karamellisoitua punasipulia, sitten omenakuutioita ja lopuksi pala graavisiikaa. Viimeistele annos tilkalla balsamikosiirappia.

kylmäsavuporomousse
(30 annosta) 
  • 200 g kylmäsavuporoa
  • 3 kpl suolakurkkuja
  • pieni nippu timjamia
  • n. 200g kanttarelleja
  • 1-2 prk smetanaa
  • maalaislimppua
Silppua kylmäsavuporo, suolakurkut, timjami ja kanttarellit. Paista kanttarelleja pannulla muutama minuutti ja anna jäähtyä. Sekoita kylmäsavuporo, suolakurkut, timjami ja kanttarellit smetanan joukkoon ja tarkista maku. Anna maustua ja viiletä jääkaapissa tovi.

Leikkaa leipä viipaleiksi ja sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Annostele lusikallinen moussea leivän päälle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...