maanantai 22. huhtikuuta 2013

Syntymäpäiväjuhlat

Meidän kotiimme avattiin viime lauantaiksi kolmen Michelin-tähden tasoinen ravintola, joka tarjosi huikean 16 ruokalajin illallisen rakkaan 2-vuotiaan blogimme syntymäpäivän kunniaksi. Viime vuoden juhlista tuttuun tapaan tarjosimme vieraille juhlajuomaa, kun taas vieraita pyysimme tuomaan meille lahjaksi ruokaa. Ja sitähän hehän toivat! Aloitimme noin klo 17:00 upealla amuse bouchella ja puolen yön jälkeen keittiöömme avattiin vietnamilainen katukeittiö. Voi että oli kivaa! Ja herkullista!!! 

Juhlat olivat hyvä muistutus siitä kuinka paljon iloa ruoka (ja tietysti upeat ystävät) voivat elämään tuoda. Bloggaaminen on ollut toisena vuotena aika paljon vähäisempää kuin ensimmäisenä. Se ei suinkaan tarkoita sitä, että kokkaamisinto olisi hiipunut. Päinvastoin. Sitä on vaan tullut ehkä hiukan vaativammaksi ja kunnianhimoisemmaksi sekä ruokien että kuvien laadun suhteen. Ihan kaikkea ei tee enää mieli kirjata ylös. Ainoastaan huippuhetket, kuten näiden synttärijuhlien tarjoilut, joista minulla riittääkin postattavaa pitkäksi aikaa! Lisäilen reseptit omina postauksinaan sitä mukaa kuin niitä saan ja sormissa riittää poweria, tässä kuitenkin menu kaikessa komeudessaan:

G&C 2v menu

Amuse bouche

Alkupala I

Pääruoka I

Jälkiruoka I

Välipasta 

Alkupala II

Pääruoka II

Jälkiruoka II


Viime vuoden tapaan juhlissa kilpailtiin monenmoisista asioista. Kaikista tärkein niistä oli kuitenkin 'Ken on heistä kaikkein kaunein' -kilpailu. Tehtävänä oli tehdä annoksesta kaunein mahdollinen ja kerätä mahdollisimman paljon tykkäyksiä Facebookissa. Tähän hetkeen mennessä eniten tykkäyksiä keräsi... taddada daa da daa:

BANOFFEE KERROSHERKKU


joka täten kruunataan kisan voittajaksi. Onnittelut, Sinä olet miss G&C 2013 !!!! Jaetulle kakkossijalle tulivat pisteen päähän voittajasta yltäneet graavisiika & savuporomousse ja suppiskaalikääryleet peruna-bataattipyreellä. Onnittelut kärkikolmikolle!

Juhlien ohjelmassa oli myös tänä vuonna makutestejä, joiden vaikeustasoa nostettiin hieman viime vuodesta. Ensimmäisenä makutestinä vieraiden tuli tunnistaa 15 maustetta, joka osottaitui yllättävän haastavaksi. Tunnustan tosin, että maustelaatikkoni sisältö ei välttämättä kaikilta osin ole täysin tuoretta... Toisena makutehtävänä oli tunnistaa kahden valko- ja kolmen punaviinin rypäle, maa ja vuosikerta. Ei ollut helppoa sekään! Viimeisessä makutunnistustehtävässä vieraiden täytyi tunnistaa meksikolaisesta kasviskeitosta sen 15 raaka-ainetta. Tämä sujui kaikilta selvästi parhaiten.

Makutesteissä erottui noin viiden henkilön tiukka kärki, joka oli selvästi maistamisessa eri kastia kuin muut. Kilpailun kovin kaksikko oli täsmälleen sama kuin viime vuoden makukisan finaalikaksikko, joten näillä sisaruksilla on kyllä paletti kunnossa!

Tänä vuonna kisattiin myös cocktaileilla. Kisan aiheena oli 'tuunaa Cosmopolitan'. Ensimmäisen joukkueen drinkin nimi oli 'Cosmonautti', ja se oli saanut inspiraationsa Venäjältä. Se sisälsi lämmintä vodkaa ja hieman mustaherukkalikööriä väriä antamaan. Toisen joukkueen drinkin nimi oli "Costo", ja se oli väännös gin-tonikista. Vihaan giniä, joten drinkin nimi oli ainakin osuva ja tekijöiden kosto ilmeisen suloinen! Kolmannella joukkueella oli hieman toteutusvaikeuksia ja aamulla kävi ilmi etteivät he olleet tienneet missä kaikki blandikset sijaitsivat. Joukkueen 'Ultimate Cosmopolitanin' maku olikin sen mukainen... Täytyy sanoa, että enpä ole koskaan noin kauheita cosmoja elämässäni juonut! =D Pointsit kuitenkin kaikille joukkueille siitä että lasi ja väri oli oikea!!  

KIITOS kaikki vieraat, että teitte taas kerran synttärijuhlistamme unohtumattomat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...