perjantai 26. huhtikuuta 2013

Friteerattua palleroporonjäkälää

Synttärimenun toinen keittiön pieni tervehdys oli tehty palleroporonjäkälästä. Tämä kokkipari oli saanut jäkälän valmistusohjeet suoraan rovaniemeläiseltä keittiömestarilta ja epäilemättä tarjosivat juhlaväelle ennenkokemattoman ja unohtumattoman elämyksen. Ihan niinku Nomassa oltaisiin oltu syömässä!


Jäkälä oli tietysti suutuntumaltaan jo varsin erikoinen (mureni ja haihtui kuin tuhka tuuleen), mutta jännittävintä minusta siinä oli silti vahvasti erottuva mustatorvisienen maku. Sitä iloa tosin kesti vain hetken. Aivan ensiksi jäkälä maistui voilta, sitten mustatorvisieneltä ja viimeiseksi suuhun jäi varsin kitkerä jälkimaku. Mielenkiintoista!

Jäkälä valmistettiin ryöppäämällä se ensin kasvisliemessä, kuivattamalla se sitten uunissa (tunnin verran?) ja lopuksi friteeramalla se öljy-voiseoksessa. Kokkipari muistutti, että jäkälää ei saa syödä raakana, ja muutenkin sitä tulisi nauttia vain omalla vastuulla... Ainakaan meidän vieraat eivät valittaneet mistään erityisistä jäkälän sivuvaikutuksista...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...