Viime viikonloppuinen syysdinneri aloitettiin kylmäsavulohta ja avokadoa sisältäneillä minihampurilaisilla. Halusin tehdä alkuun jotain kalaa, koska sitä ei ollut muuten menussa mukana. Hauskan idean hapankorppuhampurilaisista nyysin täältä. Söpöjä olivat, vaikken ihan täysin vakuuttunut kylmäsavulohi-avokado-makuparista (netistä löytyi aika paljon ohjeita, joissa tämä kaksikko esiintyi). Mutta voihan näitä tehdä vaikka millä "majoneeseilla"!
Lohihampurilainen avokadotahnalla
(10 kpl)
hampurilaisiin
- 10 kpl hapankorppuja
- 2 dl kasvislientä
- 150g kylmäsavulohta
- koristeluun ranskankermaa
avokadotahna
- 1 avokado
- sitruunanmehua
- ripaus cayannepippuria
- ripaus suolaa
Kaada kasvisliemi kattilaan, anna kiehahtaa. Kasta
hapankorput yksitellen liemessä ja nostele ne lautaselle jäähtymään. Leikkaa
hapankorpuista pyöreällä muotilla noin 5 cm läpimittaisia kiekkoja ja jätä ne kuivumaan. Voit kuivattaa hapankorput rapeiksi matalalla lämmöllä uunissa, mikäli ne jäävät liian lötköiksi. Leikkaa
samalla muotilla kiekkoja kylmäsavulohesta (mikäli hankkimasi lohiviipaleet ovat tarpeeksi leveitä).
Valmista avokadotahna. Soseuta avokado (notkista halutessasi ranskankermalla) ja mausta se
sitruunanmehulla, cayannepippurilla ja suolalla. Kokoa lohihampurilainen levittämällä kahdelle hapankorpulle
avokadotahnaa. Laita toisen hapankorpun päälle kylmäsavulohta ja nosta toinen
kanneksi. Pursota päälle ruusuke ranskankermasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti