keskiviikko 6. elokuuta 2014

Autolla Italiassa: Matera - Alberobello - Locorotondo - Ostuni

Matkamme jatkui Materasta kohti Pugliaa, jossa ensimmäinen yöpymispaikka oli ihana Ostuni. Materasta Ostuniin oli mukavasti vain noin parin tunnin ajomatka, joten päätimme pysähtyä matkalla kahdessa pikkukaupungissa: Alberobellossa ja Locorotondossa.


Alberobello on kuuluisa hassuista trulli-taloistaan, ja se onkin päässyt niiden myötä myös Unescon maailmanperintökohteeksi. Trulli-talojen alkuperä on ilmeisesti hämärän peitossa. Kukaan ei tiedä miksi tällaisia hassuja tötterötaloja alettiin rakentamaan näille huudeille, mutta niitä rakennetaan siellä edelleen. Alberobellon yksi kaupunginosa oli täynnä trullitaloja, mutta niitä löytyy kyllä sieltä täältä muualtakin aina Ostuniin saakka. Alueelta löytyy myös useita hotelleja, jotka on rakennettu trullitaloihin, mutta näkyi niitä ihan tavallistenkin talojen pihoissakin. Liekö sitten varastoina vai missä käytössä?

Hauskan näköisiähän ne olivat, joskin Alberobellon trullialueen talot oli täysin turistikauppojen käytössä. Onneksi siellä ei kuitenkaan ollut ihan hirveästi porukkaa, joten ihmismäärät eivät päässeet ahdistamaan. Äkkituntumalta tuli sellainen fiilis, että Alberobello on hyvä välietappi, mutta ei siellä mitään niin ihmeellistä ole että siellä yöpyä kannattaisi. Aikamme katuja kierreltyämme jatkoimme matkaa kohti Locorotondoa.Locorotondo on pieni kaupunki Alberobellon ja Ostunin välissä, ja siellä on erittäin sievä vanhakaupunki. Söimme Locorotondossa erittäin hyvän lounaan - talon antipastilautanen, joka sisälsi perinteisten juustojen ja makkaroiden lisäksi valikoiman herkullisia kasviksia, sekä ragu orecchiettea. Orecchiette on paikallista simpukan muotoista pastaa, joka tässä ravintolassa tehty selvästi itse. Pastakastikkeessa vaikutti ensi silmäykseltä olevan pelkkää tomaattikastiketta ja kaksi pientä lihapalaa, mutta liha paljastui ylikypsäksi ja kun sen hajotti haarukalla pastakastikkeen sekaan, niin sitä riitti hyvin koko ruoalle. Yksinkertaista mutta järkkyhyvää - jälleen kerran. Lounaan jälkeen matkamme jatkui kohti Ostunia, johon saavuimme juuri ennen kuin majatalomme isäntäväki kävi siestalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...