Meidän mökkilomailua kävi viikonloppuna piristämässä kaksi autollista vieraita, joille pääsimme esittelemään Weberin savustussukkulan (mountain cooker) anteja. Perjantaina söimme perinteiseen malliin savulohta ja uusia perunoita, kun taas lauantaina sukkulassa valmistettiin mehevää meksikolaishenkistä limebroileria. Palaan näihin myöhemmin, mutta sitä ennen täytyy mainostaa varsin mainioita kesäkurpitsa-bruschettoja, joita tein ruoanlaittoruoaksi perjantaina.
Bruschettojen ohje on otettu tuoreimmasta Glorian ruoka ja viini -lehdestä (5/2014), ja niissä pääroolia esittivät ihanan sitruunaiset kesäkurpitsat. Kesäkurpitsan lisäksi grillattujen leipien päälle pääsi edellisen päivän BBQ ribseistä riivittyä lihaa ja tomaattisalaatin jämiä. Leiville silaistiin ennen grillausta edellispäivän tomaattisalaatin kastikkeena toiminutta basilikaöljyä.
- 1 vaalea leipä
- oliiviöljyä tai basilikaöljyä (oliiviöljyä, silputtua basilikaa, valkosipulia, suolaa, pippuria)
täyte
- 2 kesäkurpitsaa
- suolaa
- 1dl oliiviöljyä
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1/2 chili
- 2 kpl (puhvelinmaito)mozzarellaa
Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi siivuiksi juustohöylällä ja levitä ne leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa ja itketä 5 minuuttia. Pyyhi kuivaksi talouspaperilla. Grillaa kesäkurpitsoja muutama minuutti per puoli kunnes ovat saaneet hieman väriä ja nosta sivuun. Valmista marinadi sekoittamalla oliiviöljyn joukkoon sitruunamehu, sitruunankuori ja silputtu chili. Laita grillatut kesäkurpitsasiivut marinadiin maustumaan.
Leikkaa mozzarellat paloiksi ja leikkaa leipä viipaleiksi. Sipaise viipaleille oliiviöljyä (tai basilikaöljyä) ja grillaa leipiin rapea pinta. Nosta leiville pala mozzarellaa ja kesäkurpitsasiivu ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti