sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Autolla Italiassa: Amalfi ja Ravello

Vietimme matkan aikana neljä päivää Amalfin rannikolla ja yövyimme Praianossa. Yhtenä näistä päivistä kävimme bussiretkellä Amalfissa ja Ravellossa. Pikkuruinen Amalfi on aikoinaan ollut alueen pääkaupunki ja merkittävä satamakaupunki. Nykyisin se on yksi rannikon merkittävimmistä matkailukohteista, joskaan ei yhtä pahasti turistien kansoittama kuin Positano. 

Itse tykkäsin Amalfista enemmän kuin Positanosta. Kadut olivat leveämpiä ja kaupungissa oli muutama mukava aukio, jossa oli mukava istuskella terassilla katselemassa maailmanmenoa.  


Bussimatka Praianosta Amalfiin meni kivuttomasti, joskin jouduimme seisomaan täpötäydessä bussissa. Saavuimme Amalfiin aamupäivästä ja päätimme jatkaa heti seuraavaan kohteeseen, Ravelloon, ennen Amalfiin tutustumista. Bussimatka Ravelloon ei sujunutkaan ihan yhtä sujuvasti, koska bussi oli noin kolme varttia aikataulustaan myöhässä. Amalfin linja-autoaseman logistiikkajärjestelyt ovat myös perin erikoisia. Busseja tulee ja menee ja lähtevän bussin kohde merkitään bussiin vain hieman ennen lähtöä. Sitä ennen bussia odottava väki palloilee bussien välissä kuikuillen mikä olisi heidän bussi. Yksi henkilökunnan tyyppi ohjaa busseja paikoilleen ja viheltää pilliin aina kun ihmiset meinaavat jäädä bussin alle....

Ravello on viehättävä pieni kaupunki Amalfin yläpuolella vuoren rinteellä, josta on hienot näköalat Amalfin rannikolle ja merelle. Ravello on Unescon maailmanperintökohde ja matkalla sinne saa ihastella lukemattomia määriä vuoren rinteillä kasvavia sitruunapuita. Ravello on ollut aikaisemmin myös merkittävä kaupunki, mutta nykyään siellä asuu vain noin 2500 ihmistä ja se on keskittynyt lähinnä turismiin. Siellä myös järjestetään paljon konsertteja ja muutakin kulttuuritarjontaa lienee jonkin verran.

Ravellossa oli tarjolla selvästi muita paikkoja enemmän luksusluokan hotelleja. Siellä olisi ollut myös huviloita, joiden sisätiloihin ja puutarhoihin olisi päässyt maksua vastaan, mutta me päädyimme vaan köpöttelemään pitkin kapeita kujia ja maistelemaan herkkukauppojen anteja.
Palasimme Ravellosta takaisin Amalfiin lounasajan tienoilla, koska halusimme ehtiä kierrellä Amalfissa vielä ennen siestaa. Ravintola löytyi ruuhkaisen pääostoskadun päästä, vähän sen jälkeen kun viimeiset kaupat olivat loppuneet. Minä söin lounaaksi pitsaa ja T sitruunaista simpukkapastaa. Lounaan jälkeen kiertelimme Amalfin kauppoja ja teimme tuliaishankintoja. Kävimme myös maistelemassa paikallista pienpanimo-olutta ja syömässä jäätelöä, jonka jälkeen lähdimme bussilla takaisin Praianoon.4 kommenttia:

 1. Ah ihana Amalfi! Minulla jäi syädn Sorrentoon kun siellä lomailimme. Ne maisemat ovat uskomattoman kauniita. Oli ihana nähdä niitä taas blogisi kautta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noita maisemia voisi toistekin mennä ihailemaan! Caprikin jäi vielä näkemättä... :)

   Poista
 2. Todella ihania kuvia! Ah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävähän tuonne aina tulee takaisin kun näille sivuille eksyy. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...