tiistai 3. toukokuuta 2016

Vappubrunssi 2016

Vappupäivää vietettiin tänä vuonna poikkeuksellisen lämpimässä ja aurinkoisessa säässä meidän takapihalla. Brunssi rakennettiin nyyttärimeiningillä, ja se sisälsi seuraavaa:

Vappubrunssi

BBQ ribsejä
makkaraa
BBQ kanapiirasta
grillattua juustoista valkosipulipatonkia
perunasalaattia
kaalisalaattia
mansikka-brie-salaattia
patonkia ja juustoja
valkosuklaajuustokakkua
munkkeja
simaa, mehuboolia ja skumppaa









Brunssin ehdoton suosikkiherkku oli munkit, jotka paistoin juuri ennen kuin vieraat saapuivat. Taisipa noita itselläkin muutama sujahtaa suuhun. Huomasin yllätyksekseni, etten ollutkaan koskaan tallentanut munkkien reseptiä blogiin, vaikka niitä usein tuleekin tehtyä. Täytyi heti korjata tämä virhe!

Vappumunkit
(n. 30 kpl)
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • n. 14 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl voita
  • 1-1,5 l rypsiöljyä munkkien paistamiseen
  • hienoa sokeria munkkien sokeroimiseen
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja noin puolet jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta pikkupullia ja kohota pullat hyvin liinan alla. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Mittaa lämpötila lämpömittarilla ja tähtää 180 asteeseen (170-190 astetta on vielä ok). Varo ylikuumenemista.

Työnnä munkkiin sormella reikä ja suurenna reikää hieman niin että saat tehtyä munkeista rinkilöitä. Paista muutama munkki kerrallaan 1,5 minuuttia per puoli. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle ja pyöritä munkit lämpiminä sokerissa lautasella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...