Simakisan voittajan simaresepti pääsi eilen etuoikeutetusti ensimmäiseen vappupostaukseen, mutta halusin esitellä teille vielä oman simanikin reseptin, ei sekään nääs huono ollut! Tämä sima sopii erittäin hyvin vähän happamamman siman ystäville, ja se nautitaan kylmänä, mielellään pakastimessa jäähdytetyssä laadukkaassa lasissa, viimeisteltynä limeviipaleella ja mahdollisesti myös pienellä tujauksella vodkaa...
- 4,5 l vettä
- 1/2 l karpalomehua
- 5 limeä
- 200g karpaloita
- 8 dl sokeria
- herneen kokoinen pala hiivaa
Kuumenna 2l vettä kiehuvaksi. Pese ja kuori limet, poista valkoinen osa ja siivuta. Laita limen kuoret ja hedelmäviipaleet kattilaan ja kaada päälle kuuma vesi. Lisää karpalot ja sokeri. Hämmennä kunnes sokeri on liuennut- Lisää karpalomehu ja loput vedestä kylmänä. Liuota mukaan hiiva sitten kun seos on huoneenlämpöistä. Anna käydä huoneenlämmössä vuorokausi.
Siivilöi karpalot ja limet pois ja pullota sima. Nosta jääkaappiin kypsymään ja nauti sima viikon kuluttua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti