lauantai 5. marraskuuta 2011

Lihafondue

Hyvien ystävien kanssa vietetty ilta fonduepadan ääressä on yksi mukavimmista asioista mitä tiedän. Pääsimme eilen korkkaamaan tämän syksyn fonduekauden, jota olinkin odottanut jo tovin.  Kivaa oli ja maailmaa parannettiin yön pikkutunneille saakka...
Fonduepadan ja siihen tulevan polttonesteen lisäksi tarvitaan n. 1 l rypsiöljyä, n. 250 g mureaa lihaa per ruokailija (meillä käytettiin naudan ja hevosen ulkofilettä) sekä mausteita lihalle: suolaa, mustapippuria, tabascoa, sinappia tms.

Nosta liha lämpiämään hyvissä ajoin ja leikkaa se reiluiksi kuutioiksi. Kuumenna rypsiöljy fonduepadassa. Voit testata öljyn lämpöä pienellä palalla vaaleaa leipää. Öljy on tarpeeksi kuumaa kun leipäpalanen kypsyy öljyssä nopeasti.

Kukin ruokailija kypsentää omat lihapalansa fonduetikun päässä öljyssä haluamalleen kypsyysasteelle ja maustaa lihan kypsentämisen jälkeen.

Lihan kanssa voi tarjota tietysti mitä tahansa lisukkeita, mutta itse olen pitäytynyt yleensä salaatissa, koska kaikki lämpimät lisukkeet helposti jäähtyvät lihan kypsyttelyn lomassa.

Alkupalana söimme tomaattibruschettoja ja jälkkärinä lakritsipaahtovanukasta ja vadelmasorbettia. Illan aikana tuhottiin jokuinen pullo viiniä, sekä mm. vuoden 2011 Loimu vuosikertaglögi, joka ei tosin saanut varauksetonta ihailua tiukalta raadiltamme. Tuomio oli, että viime vuoden mustikkaglögi oli parempaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...