keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Malmi - ravintolataivas?

Keittiöremonttimme on tänään edennyt pisteeseen, että kokkaaminen alkaa olla mahdotonta. Koska tilanne täytyy tietysti käyttää mahdollisimman hyvin hyödyksi, ajattelin että voisimme näiden remonttiviikkojen aikana tehdä arviointikierroksen kotilähiömme - Malmin - ravintoloista.

Sillä aikaa kun T repi irti kaappeja (btw. hyvä tapa saada kotiin lisää tilaa on repiä kaikki kaapit irti), minä tein tutkimusta Malmin ravintolatarjonnasta. Lähteenä käytin Eat.fi -sivustoa poistaen joukosta pitseriat, kahvilat, lounasravintolat ja ne joita ei oltu arvosteltu, ja sain aikaiseksi listan Malmin Top 10 ravintoloista: 

Top 10 ravintolat - Malmi
(Eat.fi -yhteisön yleisarvosanan perusteella)

Makalu – nepalilaista 4.9 
Fino Bar& Grill – suomalaista 4.7 
Thamrab Thai – thaimaalaista 4.4 
Ravintola Suski – suomalaista 4.0 
Little Thai – thaimaalaista 3.5
Hua Fu Jiu Lou – kiinalaista 3.3
Punainen Omena – kiinalaista 3.1 
Ravintola King Kong – kiinalaista 2.9
Ruoka-aika – kaikenlaista 2.8 
Classic hollywood – amerikkalaista 2.3

Eli pitsan ja kebabin lisäksi Malmilta saa ainakin kiinalaista, thaimaalaista ja suomalaista ruokaa. Lisäksi ravintolakenttää elävöittävät uudet tulokkaat Makalu ja Classic hollywood, jotka tarjoavat nepalilaista ja amerikkalaista ruokaa. Ja ei muuten ollenkaan hassumpia arvosanoja (maksimi on vitonen)!

Eli näillä mennään!


30.11.2011 Makalu

Ensimmäinen ravintola testattu! Yksinkertaisesti sanottuna Makalu on kyllä selvästi pisteensä ansainnut! Ihana uusi paikka, joka on niin paljon freshimpi kuin mikään keskustan nepalilainen! Ruoka oli myös todella hyvää ja annokset isommat kuin keskustan vastaavissa ravintoloissa.

Saimme myös molemmat testattua uusia makuja, vaikka nepalilaiset tuppaavat aina olemaan melko samasta puusta veistettyjä. Kahden hengen kahden ruokalajin dinneri, ruokajuomana nepalilaista olutta, hinta yht. 41 euroa. Suosittelemme lämpimästi!

2.12.2011 Suski

Toisena ravintolakierroksessa olisi ollut Fino Bar & Grill, mutta nettisivuilla mainostettu perjantai-illan karaoke ei oikein hotsittanut ruokailuviihteenä, joten päätimme mennä sinne joskus toiste. Thamrab Thai oli myös poissa laskuista, koska se meni kiinni jo kahdeksalta... Päädyimme siis eilen syömään ravintola Suskiin.

Olen aina valittanut, että Malmilta puuttuu hyvä olutpubi. No ei puutu enää! Suski on ilmeisesti jo tovin aikaa tarjonnut erittäin kunnioitettavan määrän pullovalikoimaa ja jopa hanatarjonnasta löytyi melkoisia helmiä. Olin suorastaan häkeltynyt! Ai niin se ruoka. No hyvää sekin oli! Reilulla kympillä sai leikkeleitä, pannuja, burgereita ja muuta pubisafkaa.

Tunnelmaltaan ravintola ei kyllä ollut kovin pubimainen, mutta ei puhdas ruokaravintolakaan. Pöytäliinoina oli mattoja tyyliin William K, mutta ilma oli raikkaampi kuin mitä yleensä pubeissa tahtoo olla. Lisäksi keskustan hintoja hipovat oluthinnat pitävät janoisimman kansan poissa, joten paikka oli varsin viihtyisä.

Suosittelemme siis tätäkin lämpimästi! Suskin pannu, Venäläinen sipulipihvi ja neljä olutta yht. 51 euroa.

3.12.2011 Thamrab Thai

Eilen testivuorossa oli thaimaalaisten kärkipisteitä hallussaan pitävä Thamrab Thai. Valitettavasti tämä ravintola ei tuottanut samanlaisia positiivisia yllätyksiä kuin kaksi edellistä. Ruoassa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta aivan kaikkia Eat.fi -käyttäjien kehuja, kuten "Suomen paras thaimaalainen" en kyllä aivan ymmärrä.

Tunnelma ravintolassa oli aika ankea, koska siellä ei soinut minkään valtakunnan tunnelmamusiikki. Ja ikävä kyllä se mikron kilahduksin sieltä keittiöstä aina välillä korviin kantautui. Ravintola oli lisäksi vähän turhan valoisa. Toimii ehkä lounasaikaan, mutta lauantai-iltana sitä kaipaisi ehkä vähän tunnelmaa.. Palvelu oli myös omituisen hidasta, vaikka ravintola oli jotakuinkin tyhjä.

Ruoaksi tilasin testimielessä kutakuinkin saman menun kuin mitä teimme taannoisella thairuokakurssilla. Ikävä kyllä täytyy sanoa, että meidän tekemät ruoat päihitti kyllä nämä. Hinta ei silti ollut paha, kahden hengen kolmen ruokalajin menu ja olutta ruokajuomana, yht. 48 euroa. Voisihan tuonne toistenkin mennä, mutta ei ehkä nyt ihan heti tarvitse päästä...

5.12.2011  Hua Fu Jiu Lou

Eilen testivuorossa oli listan ensimmäinen kiinalainen ravintola. Ikävä kyllä tämäkään ravintola ei saanut sydäntäni mitenkään erityisesti sykähtelemään riemusta... Ei paikassa taaskaan mitään erityisen huonoa ollut, mutta ei nyt mitään niin ihmeellistä että siitä pitäisi täällä erikseen mainita. Perus kiinalainen siis. Halpaahan ruoka taas oli, kaksi kahden ruokalajin ateriaa ja olut ruokajuomana yht. 34€. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...