Eilisten pikkujoulujen suolatasapainosta karkkien rinnalla vastasivat mm. nämä näppärät poropiiraat. Ohje on kotoisin Maku-lehden numerosta 6/2009.
Pikkuiset poropiiraat
12-16 kpl
- 1 pkt (400g) piirakkataikinaa
Täyte:
- 100g kylmäsavustettua poroa
- 1/2 punaista paprikaa
- 2 1/2 dl ruokakermaa
- 1 1/2 dl juustoraastetta
- 2 munaa
- 1/2 tl mustapippuria
- voiteluun 1 muna
Sulata taikina pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Leikkaa poro ja paprika kuutioiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kauli taikina suorakaiteeksi ja leikkaa levy 12-16 yhtäsuureksi neliöksi. Asettele taikinaneliöt muffinipellin koloihin tai foliomuffinivuokiin. Jaa täyte tasaisesti taikinan päälle. Voitele piirakoiden reunat munalla ja paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti