sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Sushi-ilta

Olin viime viikolla illanistujaisissa, jossa valmistimme neljän naisen voimin upean sushi-aterian. Sushin tekeminen porukalla on erittäin hauskaa ja lopputuloksena saa varmasti tuoretta tavaraa ja riittävästi syötävää! 

Me teimme makirullia, johon tuli täytteeksi vaihtelevasti kurkkua, avocadoa, tonnikalaa ja lohta. Lisäksi teimme nigirisusheja, joiden päällä oli joko lohta, tonnikalaa tai katkarapua. Sushien kanssa tarjottiin soijakastiketta, inkivääriä,  wasabitahnaa ja tietysti kylmää Rieslingiä. 

Hyvät ohjeet sushin tekoon löytyy esim täältä. Tässä kuitenkin muutama muistamisen arvoinen asia tai vinkki:
 • Riisi on sushissa a ja o, joten ole sen valmistamisessa huolellinen ja noudata tarkasti ohjeita.
 • Kun teet makirullia, älä lotraa liiaksi vedellä, koska kostunut levä muuttuu sitkeäksi.
 • Käytä mahdollisimman laadukkaita raaka-aineita. Inkivääreissä ja japanilaisissa soijakastikkeissakin on huomattavia eroja, puhumattakaan kalan laadusta.
 • Ravunnahkoja näkyi saavan myös cittareista pakastehyllyltä, mutta paljon edullisemmin samaa tavaraa löytää Hakaniemen etnisistä kaupoista.
 • Kääri makirullat neliöiksi pyöreiden sijaan. Ovat hauskan näköisiä!
 • Leikkaa makirullasta n.7-8 palaa, saat susheja jotka sopivat hyvin suuhun.2 kommenttia:

 1. Nam! Sushi on kyllä niin hyvää. Tämän hetkinen suosikkini on Tamago-nigiri. =)

  VastaaPoista
 2. Niin juu se munakasjuttu! Niitä ei olekaan tullut itse vielä koskaan tehtyä. Täytyypä ottaa seuraavan sushi-illan listalle. :) Toinen mitä haluaisin myös kokeilla on ne "väärinpäin" rullatut maki-sushit (niilläkin on varmaan oma nimensä). Kiitos vierailusta!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...