Viestiboksistamme löytyi eilen Mallaspulla-blogin lähettämä haaste, kaunis kiitos
muistamisesta! Kyseessä on Liebster Award, jonka ideana on nostaa esiin
uudehkoja blogeja, joilla ei ole vielä suuria määriä lukijoita.
Olen itse niin ujo piimä, etten ole oikein
koskaan onnistunut luomaan uusia tuttavuuksia bloggaajaväestä. Siinä vaiheessa
kun itse aloitin ruokabloggaamisen, pääkaupunkiseudun ruokabloggaajat tuntuivat
jo tuntevan niin hyvin toisensa, että avoimia tapaamisia ei enää järjestetty ja
erinäisissä kutsutilaisuuksissakin tuntui että toisensa tuntevat bloggaajat
juttelivat vaan lähinnä keskenään.
Kaipa sitä olisi piireihin päässyt jos
olisi yrittänyt vähän enemmän nähdä vaivaa, mutta sen sijaan päädyin
kanavoimaan ylitsepursuavan ruokaintoiluni erilaisten ruokatapahtumien ja
-kisojen muodossa omiin ystäviini. Onneksi myös he rakastavat syödä.
Edellinen avautuminen liittyy siihen, että
olen ihan innolla seurannut Mallaspulla-blogin alkutaivalta. Blogin herra Mallas kun
sattuu olemaan kollegani siviiliammattini puolelta. Vielä enemmän innostuin kuin
luin heidän blogistaan hänen haaveistaan panimoravintolasta. Samaa haaveillaan
nääs täälläkin! Ehkäpä me voisimme pitää Mallaspulla-blogin väen kanssa
joskus jonkun olut-aiheisen bloggaajatapaamisen, niin pääsisin minäkin joskus
elämässäni sellaiseen. :D
No niin, ja sitten päästään itse
haasteeseen, joka toimii näin:
1. Kiitä sinua nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 mielestäsi Liebster Awardin ansaitsemaa blogia.
4. Keksi 11 uutta kysymystä haastamillesi bloggaajille.
1. Kiitä sinua nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 mielestäsi Liebster Awardin ansaitsemaa blogia.
4. Keksi 11 uutta kysymystä haastamillesi bloggaajille.
1) Mikä on elämän tarkoitus?
No johan oli aloitus! Kirjoitin tähän vaikka mitä, mutta
kaikki vaihtoehdot kuulostivat joko ankean latteilta tai Miss Universum -kisan
haastattelukierroksen vastauksilta. Mutta joo, kaipa tässä elämähommassa pätee
se sama periaate kun mökin lähtösiivouksessa - eli yritä jättää mökki joka
kerta hiukan siistimmäksi kuin se oli tullessasi. Jos sitä aina noudattaisi
niin eipä tällä ihmiskunnalla olisi mitään hätää. Ihan aina se ei kuitenkaan
valitettavasti onnistu.
Oma elämän punainen lankani on siten se, että toivon että
tekoni ja ihmissuhteeni jättävät kokonaisuutena jälkeensä ainakin hieman
enemmän hyvää kuin pahaa. Ja toivon olevani sellainen ihminen, että kun aika
jättää niin kukaan ei huokaise helpotuksesta. :D
2) Lempiruokiesi top 3?
Oijoi, on niin paljon eri tavoin hyviä ruokia!
Italialialaiset ruoat on kyllä kärkipäässä, jos nyt yksi mainitaan niin pasta carbonara. Grillatut ruoat on myös suurta herkkua,
heitetään esimerkkinä vaikka entrecote ja patatas bravas. Meksikolaiset ruoat ovat myös sydäntä lähellä
ja maissitacot nyhtöpossulla ja erilaisilla
salsoilla on ihan
huippuja.
3) Mitä maustetta ilman et voisi elää ja
mitä taas et ruokiisi suostu humpsauttamaan?
Valkosipuli ja chili. Niitä laitan kyllä lähes jokaiseen
ruokaan. Inhokkimausteita ei ole ainakaan tällä hetkellä. Selleristä en pidä
tuoreena/keitettynä tai ylipäätään paloina, mutta sitäkin tulee mausteeksi
laitettua jauhelihakastikkeisiin. Korianteri oli pitkään ihan nounou, mutta
niin sitä vaan siitäkin lopulta onnistui pitämään ja nyt se on salsoissa jo
ihan ehdoton. Isoja määriä en sitä sellaisenaan kuitenkaan edelleenkään kaipaa
esim. salaattiin.
4) Asteikolla 4-10, kuinka nirso olit
lapsena?
10. Olin ihan mahdoton. Kotona en syönyt mitään, mutta
naapurissa maistelin kyllä kaikenlaista ja kotona sitten ilmoitin, että äiti
voisi kyllä joskus ostaa savumakrillia yms. :D Olin varsin nirso vielä yliopistoiässä,
ja innostuin ruoasta vasta yliopistokaverien kanssa perustetun
Tiramisut-ruokakerhon myötä. Innostus fine diningiin starttasi kun vuonna 2010
eksyimme hienoon ravintolaan Tallinnassa miehen kanssa. Siitä se ruoanlaiton
opettelu lähtikin ja samalla blogin pitäminen.
5) Ikimuistoisin ravintolakäyntisi?
Niitä on kaksi. Toinen on ensimmäinen käyntini
Michelin-tähtiravintolassa, joka oli Luomo. Voi sitä aistien ilotulitusta ja
wau-elämysten määrää. Valitettavasti tätä ensikokemusta on vaikea uusia ja
mikään tähtiravintola ei ole tuon kerran jälkeen tuntunut niin hienolta. Toinen
ikimuistoinen keikka oli Köpiksen Plutossa. Ravintolan rento ja kiva miljöö,
mutkaton ja hauska tarjoilija, 12 ruokalajin törkyhyvä maistelusetti,
jumalainen viini ja maltillinen lasku saivat minut kyyneliin onnesta. Juuri
tuollaisia kokemuksia lähdimme Köpiksestä hakemaan.
6) Suosittele kolmea ravintolaa. Saa olla
Suomesta tai ulkomailta!
No se Pluto Köpiksessä! Helsingissä huippu on esim. A21
Dining, joka yhdistää ruoan ja drinkit mahtavalla tavalla. Kolmas on
meksikolainen Patrona Helsingissä. Kuuluu ehdottomiin suosikkeihini
kotikaupungissa.
7) Ulkomaanmatka vai mökkiloma?
No kas siinäpä hyvä kysymys. Olemme juuri pohtimassa, että
pitäisikö rakentaa mökki vai ei. Sillä samalla rahalla kun matkustelisi aika
monesti ja aika pitkälle... Toisaalta olemme juuri viettämässä talvilomaa
mökillä, ja ei siitä mihinkään pääse että kyllä täällä sielu lepää. Mökillä
ollaan lomalla, ulkomailla matkustaessa ei koskaan ehdi levätä.
8) Mämmi vai pasha? Vai ei kumpikaan?
Pasha ehdottomasti! Vaikka tänä pääsiäisenä ajattelin kyllä
tehdä ensimmäisen kerran itse mämmiä. Jos vaikka anopille lahjaksi..
9) Mikä on paras vinkkisi arkikokkaukseen?
Penne + sitruunapesto + lämminsavulohi + parmesaani.
Supernopea, helppo ja terveellinenkin vielä!
10) Kenen huippukokin haluaisit tulevan
kotiisi valmistamaan sinulle illallisen?
Mä en oo oikein sellaista fanittajatyyppiä. Musiikissakaan
koskaan en tiedä kenen biisi on ja tutkimuksistakaan en muista muuta kuin
lopputuleman, en koskaan tutkijoita. Ainoa ketä fanitan on Maija Vilkkumaa,
joten vastataan Maija Vilkkumaan mies (jonka nimeä en muista), koska hän on
ymmärtääkseni aika hyvä kokkaamaan. Maija voisi tulla mukaan myös. :D
11) Millainen olisi viimeinen ateriasi?
No
kyllähän sen täytyisi olla joku järjettömän hyvä italialainen pitsa.
So
där! Mallaspullan tavoin itsellenikin tuottaa vaikeuksia keksiä 11 uutta blogia
haastettavaksi, mutta jokusen keksin silti kuitenkin.
Ensimmäiseksi
haastan huikean kakkutaiturin Kakkutaiteilija-blogista. Blogin
takaa löytyy oululainen serkkuni, joka ystävällisesti suunnitteli, teki ja
lähetti koristeet tyttäremme ristiäiskakkuun.
Toiseksi haastan bloggaajakollegan Tytin Foodelicious-blogista. Meitä
yhdistää ruokaintoilun lisäksi myös se, että saimme molemmat lapsen vuonna
2015. Bongasinkin Tytin ja hänen bloginsa mammapalstalta. Kolmas haaste lähtee
ruokabloggaajakollegalleni Petralle Patalintu-blogiin. Hänen bloginsa ei
ole lainkaan uusi ja tuntematon, mutta minä löysin sen vasta vähän aikaa
sitten, kun Petra vinkkasi että asutaan melko lähekkäin. Petra kirjoittaa
ruokablogin lisäksi kauniita sisustus- ja käsityökuvia sisältävää Puistolassa-blogia.
Ja sitten ne
kysymykset:
1) Suosikkiruokasesonkisi?
2) Top 3 suosikkiruokasi?
3) Entäpä ruokajuomapuoli? Mikä maistuu?
4) Missä oijot kokatessa? Missä et?
5) Ruokapaheesi?
6) Milloin innostuit kokkaamisesta/leipomisesta?
7) Lapsuutesi ruokaan liittyvä kohokohta?
8) Ikimuistoisin ravintolakäyntisi?
9) Suosittele kolmea ravintolaa Suomesta tai ulkomailta.
10) Suosittele ruokamatkakohdetta!
11) Suosittele menu pääsiäisen juhla-aterialle!
1) Suosikkiruokasesonkisi?
2) Top 3 suosikkiruokasi?
3) Entäpä ruokajuomapuoli? Mikä maistuu?
4) Missä oijot kokatessa? Missä et?
5) Ruokapaheesi?
6) Milloin innostuit kokkaamisesta/leipomisesta?
7) Lapsuutesi ruokaan liittyvä kohokohta?
8) Ikimuistoisin ravintolakäyntisi?
9) Suosittele kolmea ravintolaa Suomesta tai ulkomailta.
10) Suosittele ruokamatkakohdetta!
11) Suosittele menu pääsiäisen juhla-aterialle!
Wau, ihailtavan nopeaa vastaamista! Kiva, kun otit haasteen vastaan. Olutblogitapaaminen ei kuulosta ollenkaan pahalta ;)
VastaaPoista