maanantai 14. maaliskuuta 2016

Haaste on heitetty!

Viestiboksistamme löytyi eilen Mallaspulla-blogin lähettämä haaste, kaunis kiitos muistamisesta! Kyseessä on Liebster Award, jonka ideana on nostaa esiin uudehkoja blogeja, joilla ei ole vielä suuria määriä lukijoita.
Olen itse niin ujo piimä, etten ole oikein koskaan onnistunut luomaan uusia tuttavuuksia bloggaajaväestä. Siinä vaiheessa kun itse aloitin ruokabloggaamisen, pääkaupunkiseudun ruokabloggaajat tuntuivat jo tuntevan niin hyvin toisensa, että avoimia tapaamisia ei enää järjestetty ja erinäisissä kutsutilaisuuksissakin tuntui että toisensa tuntevat bloggaajat juttelivat vaan lähinnä keskenään.
Kaipa sitä olisi piireihin päässyt jos olisi yrittänyt vähän enemmän nähdä vaivaa, mutta sen sijaan päädyin kanavoimaan ylitsepursuavan ruokaintoiluni erilaisten ruokatapahtumien ja -kisojen muodossa omiin ystäviini. Onneksi myös he rakastavat syödä.
Edellinen avautuminen liittyy siihen, että olen ihan innolla seurannut Mallaspulla-blogin alkutaivalta. Blogin herra Mallas kun sattuu olemaan kollegani siviiliammattini puolelta. Vielä enemmän innostuin kuin luin heidän blogistaan hänen haaveistaan panimoravintolasta. Samaa haaveillaan nääs täälläkin! Ehkäpä me voisimme pitää Mallaspulla-blogin väen kanssa joskus jonkun olut-aiheisen bloggaajatapaamisen, niin pääsisin minäkin joskus elämässäni sellaiseen. :D
No niin, ja sitten päästään itse haasteeseen, joka toimii näin:
1.  Kiitä sinua nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 mielestäsi Liebster Awardin ansaitsemaa blogia.
4. Keksi 11 uutta kysymystä haastamillesi bloggaajille.
1) Mikä on elämän tarkoitus? No johan oli aloitus! Kirjoitin tähän vaikka mitä, mutta kaikki vaihtoehdot kuulostivat joko ankean latteilta tai Miss Universum -kisan haastattelukierroksen vastauksilta. Mutta joo, kaipa tässä elämähommassa pätee se sama periaate kun mökin lähtösiivouksessa - eli yritä jättää mökki joka kerta hiukan siistimmäksi kuin se oli tullessasi. Jos sitä aina noudattaisi niin eipä tällä ihmiskunnalla olisi mitään hätää. Ihan aina se ei kuitenkaan valitettavasti onnistu.
Oma elämän punainen lankani on siten se, että toivon että tekoni ja ihmissuhteeni jättävät kokonaisuutena jälkeensä ainakin hieman enemmän hyvää kuin pahaa. Ja toivon olevani sellainen ihminen, että kun aika jättää niin kukaan ei huokaise helpotuksesta. :D
2) Lempiruokiesi top 3?
Oijoi, on niin paljon eri tavoin hyviä ruokia! Italialialaiset ruoat on kyllä kärkipäässä, jos nyt yksi mainitaan niin pasta carbonara. Grillatut ruoat on myös suurta herkkua, heitetään esimerkkinä vaikka entrecote ja patatas bravas. Meksikolaiset ruoat ovat myös sydäntä lähellä ja maissitacot nyhtöpossulla ja erilaisilla salsoilla on ihan huippuja.

3) Mitä maustetta ilman et voisi elää ja mitä taas et ruokiisi suostu humpsauttamaan? Valkosipuli ja chili. Niitä laitan kyllä lähes jokaiseen ruokaan. Inhokkimausteita ei ole ainakaan tällä hetkellä. Selleristä en pidä tuoreena/keitettynä tai ylipäätään paloina, mutta sitäkin tulee mausteeksi laitettua jauhelihakastikkeisiin. Korianteri oli pitkään ihan nounou, mutta niin sitä vaan siitäkin lopulta onnistui pitämään ja nyt se on salsoissa jo ihan ehdoton. Isoja määriä en sitä sellaisenaan kuitenkaan edelleenkään kaipaa esim. salaattiin.
4) Asteikolla 4-10, kuinka nirso olit lapsena? 10. Olin ihan mahdoton. Kotona en syönyt mitään, mutta naapurissa maistelin kyllä kaikenlaista ja kotona sitten ilmoitin, että äiti voisi kyllä joskus ostaa savumakrillia yms. :D Olin varsin nirso vielä yliopistoiässä, ja innostuin ruoasta vasta yliopistokaverien kanssa perustetun Tiramisut-ruokakerhon myötä. Innostus fine diningiin starttasi kun vuonna 2010 eksyimme hienoon ravintolaan Tallinnassa miehen kanssa. Siitä se ruoanlaiton opettelu lähtikin ja samalla blogin pitäminen. 
5) Ikimuistoisin ravintolakäyntisi? Niitä on kaksi. Toinen on ensimmäinen käyntini Michelin-tähtiravintolassa, joka oli Luomo. Voi sitä aistien ilotulitusta ja wau-elämysten määrää. Valitettavasti tätä ensikokemusta on vaikea uusia ja mikään tähtiravintola ei ole tuon kerran jälkeen tuntunut niin hienolta. Toinen ikimuistoinen keikka oli Köpiksen Plutossa. Ravintolan rento ja kiva miljöö, mutkaton ja hauska tarjoilija, 12 ruokalajin törkyhyvä maistelusetti, jumalainen viini ja maltillinen lasku saivat minut kyyneliin onnesta. Juuri tuollaisia kokemuksia lähdimme Köpiksestä hakemaan.
6) Suosittele kolmea ravintolaa. Saa olla Suomesta tai ulkomailta! No se Pluto Köpiksessä! Helsingissä huippu on esim. A21 Dining, joka yhdistää ruoan ja drinkit mahtavalla tavalla. Kolmas on meksikolainen Patrona Helsingissä. Kuuluu ehdottomiin suosikkeihini kotikaupungissa. 
7) Ulkomaanmatka vai mökkiloma? No kas siinäpä hyvä kysymys. Olemme juuri pohtimassa, että pitäisikö rakentaa mökki vai ei. Sillä samalla rahalla kun matkustelisi aika monesti ja aika pitkälle... Toisaalta olemme juuri viettämässä talvilomaa mökillä, ja ei siitä mihinkään pääse että kyllä täällä sielu lepää. Mökillä ollaan lomalla, ulkomailla matkustaessa ei koskaan ehdi levätä.
8) Mämmi vai pasha? Vai ei kumpikaan? Pasha ehdottomasti! Vaikka tänä pääsiäisenä ajattelin kyllä tehdä ensimmäisen kerran itse mämmiä. Jos vaikka anopille lahjaksi.. 
9) Mikä on paras vinkkisi arkikokkaukseen? Penne + sitruunapesto + lämminsavulohi + parmesaani. Supernopea, helppo ja terveellinenkin vielä!
10) Kenen huippukokin haluaisit tulevan kotiisi valmistamaan sinulle illallisen? Mä en oo oikein sellaista fanittajatyyppiä. Musiikissakaan koskaan en tiedä kenen biisi on ja tutkimuksistakaan en muista muuta kuin lopputuleman, en koskaan tutkijoita. Ainoa ketä fanitan on Maija Vilkkumaa, joten vastataan Maija Vilkkumaan mies (jonka nimeä en muista), koska hän on ymmärtääkseni aika hyvä kokkaamaan. Maija voisi tulla mukaan myös. :D
11) Millainen olisi viimeinen ateriasi? No kyllähän sen täytyisi olla joku järjettömän hyvä italialainen pitsa. 
So där! Mallaspullan tavoin itsellenikin tuottaa vaikeuksia keksiä 11 uutta blogia haastettavaksi, mutta jokusen keksin silti kuitenkin.
Ensimmäiseksi haastan huikean kakkutaiturin Kakkutaiteilija-blogista. Blogin takaa löytyy oululainen serkkuni, joka ystävällisesti suunnitteli, teki ja lähetti koristeet tyttäremme ristiäiskakkuun. Toiseksi haastan bloggaajakollegan Tytin Foodelicious-blogista. Meitä yhdistää ruokaintoilun lisäksi myös se, että saimme molemmat lapsen vuonna 2015. Bongasinkin Tytin ja hänen bloginsa mammapalstalta. Kolmas haaste lähtee ruokabloggaajakollegalleni Petralle Patalintu-blogiin. Hänen bloginsa ei ole lainkaan uusi ja tuntematon, mutta minä löysin sen vasta vähän aikaa sitten, kun Petra vinkkasi että asutaan melko lähekkäin. Petra kirjoittaa ruokablogin lisäksi kauniita sisustus- ja käsityökuvia sisältävää Puistolassa-blogia.
Ja sitten ne kysymykset:
1) Suosikkiruokasesonkisi?
2) Top 3 suosikkiruokasi?
3) Entäpä ruokajuomapuoli? Mikä maistuu?
4) Missä oijot kokatessa? Missä et?
5) Ruokapaheesi?
6) Milloin innostuit kokkaamisesta/leipomisesta?
7) Lapsuutesi ruokaan liittyvä kohokohta?
8) Ikimuistoisin ravintolakäyntisi?
9) Suosittele kolmea ravintolaa Suomesta tai ulkomailta.
10) Suosittele ruokamatkakohdetta!
11) Suosittele menu pääsiäisen juhla-aterialle!

1 kommentti:

  1. Wau, ihailtavan nopeaa vastaamista! Kiva, kun otit haasteen vastaan. Olutblogitapaaminen ei kuulosta ollenkaan pahalta ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...