lauantai 12. maaliskuuta 2016

Hedelmäinen thai-kanacurry

Teinpä pitkästä aikaa punaista currya. Pohjana ihan kaupan tahna, jota käytin ennen muinoin ahkerasti, mutta sitten ne alkoi jotenkin tympimään, maku oli jotenkin tunkkainen. Heitin nyt joukkoon kaikkia kaapista löytyneitä aineksia myös tuoreena, ja viimeistelin soossin reilulla puristuksella limemehua, ja tuloksena olikin varsin maukas ja ihanan raikas curry!


Hedelmäinen thai-kanacurry
  • seesamiöljyä
  • 1 pkt broilerin rintafileitä
  • 1 pieni sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 5 cm pätkä inkivääriä
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 1 prk kookosmaitoa 
  • 1-3 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • puolikkaan limen mehu
  • (chilikastiketta tai tuoretta chiliä)
  • 2 dl pilkottua tuoretta ananasta tai mangoa
  • pari kourallista kirsikkatomaatteja
  • pari kourallista suolapähkinöitä
  • tuoretta korianteria
Hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla seesamiöljyssä. Siivuta broileri ja lisää pannulle. Ota broileriin vähän väriä ja lisää sitten punainen currytahna. Kypsennä kanoja ja tahnaa hetki ja lisää sitten kookosmaito. Mausta liemi kalastikkeella, fariinisokerilla ja limen mehulla. 

Lisää joukkoon hedelmät, tomaatit ja pähkinät. Itse käytin ruokaan edellispäivän meksikolaisen ananas-mangosalsan jämät, mutta käytä sitä hedelmää josta enemmän pidät, tai miksei molempia jos mieli tekee. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta sokerilla, hapokkuutta limellä, suolaisuutta kalakastikkeella tai tulisuutta chilillä.

Tarjoile basmatiriisin kera ja viimeistele annos tuoreella korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...