tiistai 15. maaliskuuta 2016

Kreikkalainen perunasalaatti

Tein pitkästä aikaa perunasalaattia, mutta sinappisen kermaviilikastikkeen sijaan tein salaattiin Välimeren tyyliin oliiviöljypohjaisen kastikkeen. Siitä tulikin ihan älyttömän hyvää! Noinkohan on enää kermaviiliin paluuta?

Kreikkalaiseksi kutsuin salaattia siksi, että heitin joukkoon rasiallisen fetakuutioita. Kaprikset olisivat toimineet salaatissa varmasti hyvin, jos sellaisia olisi sattunut kaapissa olemaan. 


Kreikkalainen perunasalaatti
neljälle

  • 12-15 keskikokoista perunaa
  • 1 pkt fetaa
  • 3 kevätsipulinvartta
  • (kourallinen kapriksia)
  • kastike
    • iso loraus oliiviöljyä
    • 1 sitruunan mehu
    • 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 1 tl hunajaa
    • ripaus suolaa ja pippuria
Keitä, jäähdytä, kuori perunat ja pilko ne neljään osaan. Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset ja lisää perunoiden joukkoon. Pilko sekaan kevätsipulia ja viimeistele salaatti murentamalla päälle fetajuustoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...